Over ons

Het KNAW Humanities Cluster is een alliantie van het Meertens Instituut, het Huygens ING en het IISG.

Het KNAW Humanities Cluster is in 2016 opgericht om samenwerking tussen drie wetenschappelijke instituten te stimuleren, met als doel het geesteswetenschappelijk onderzoek, nationaal en internationaal, te verbeteren door continue innovatie op het terrein van infrastructuur en Digital  Humanities.

 

Vacatures binnen het Humanities Cluster (HuC)

Medewerker Collecties voor 0,8 fte (30,4 uur per week).

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis heeft een grote en veelzijdige verzameling archieven, boeken, tijdschriften, beeld- en geluidsmateriaal en digitale bronnen op het gebied van sociale geschiedenis en sociale bewegingen, van rond 1500 tot de dag van vandaag. Om al dat verschillende materiaal efficiënter en beter te kunnen verwerken en voor onderzoekers bruikbaar te maken, werken we aan een aantal projecten, o.a. met de inzet van nieuwe digital humanities technieken en tools (NER, datamining, speech recognition, linked data). Voor coördinerende, uitvoerende en ondersteunende werkzaamheden met betrekking tot deze projecten zoeken we voor het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) een Medewerker Collecties voor 0,8 fte (30,4 uur per week).

Lees hier de hele vacature.

 

3 receptionisten (2 x 19 uur en 1 x 15,2 uur)

Het Humanities Cluster is voor de twee recepties van de locatie in de binnenstad ter ondersteuning van het Huygens ING, het Meertens Instituut, het NIAS en het Bedrijfsbureau van het Humanities Cluster, op zoek naar 3 receptionisten (2 x 19 uur en 1 x 15,2 uur).

Lees hier de hele vacature.

 

Facilitair medewerker m/v (voor 22,8 tot 30,4 uur per week, 5 dagen per week beschikbaar)

NIAS-KNAW biedt wetenschappers via een fellowship-programma de gelegenheid om in een interdisciplinaire en internationale gemeenschap te werken aan verdieping, nieuwe inzichten, het opzetten van nieuwe samenwerkingsverbanden of te zoeken naar wetenschappelijke oplossingen voor maatschappelijke problemen. Ter ondersteuning van de fellows en de staf is NIAS-KNAW op zoek naar een facilitair medewerker m/v (voor 22,8 tot 30,4 uur per week, 5 dagen per week beschikbaar).

Lees hier de hele vacature.