Communicatieadviseur IISG

Communicatieadviseur IISG

Ben jij een ervaren communicatieadviseur met hart voor de wetenschap en wetenschappers? Weet jij jouw communicatiekennis, -kunde en persoonlijke kwaliteiten met zichtbaar effect in te zetten voor het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)? Ben je een teamspeler die even graag advies krijgt als geeft? Dan nodigen we je van harte uit om op deze vacature te reageren.

Communicatieadviseur

voor 30,4 uur (0,8 fte)

Het KNAW Humanities Cluster (HuC) is een samenwerkingsverband van drie instituten die elk beschikken over een eigen communicatieadviseur. Daarnaast is er een teamcoördinator communicatie die zorgt voor de afstemming tussen de werkzaamheden van de verschillende communicatieadviseurs en tevens verantwoordelijk is voor de interne en externe communicatie van het HuC als geheel. Het team werkt nauw met elkaar samen, om elkaar te ondersteunen en scherp te houden en om gemeenschappelijk grotere opdrachten te kunnen uitvoeren.

Dit ga je doen

Je wordt verantwoordelijk voor de realisatie van (wetenschaps)communicatieprojecten, het organiseren van bijeenkomsten en het adviseren van MT-leden en collega’s over interne en externe communicatievraagstukken. Vanuit de missie en doelstellingen van het IISG stippel je een route uit voor de korte en langere termijn en vertaal je deze naar concrete communicatiemiddelen en -activiteiten.

Dit verwachten we van jou

We zoeken een proactieve generalist met affiniteit voor en ervaring met organisatiebrede communicatie. Je bent bekend met de geesteswetenschappen en de cultuursector. Je kunt op een journalistieke manier schrijven over een grote verscheidenheid aan wetenschappelijke en culturele (beleids)onderwerpen en je weet dit ook te vertalen naar aantrekkelijke onlinestrategieën en teksten. Je bent creatief in je aanpak en secuur in je werk. Je kunt prima zelf je weg vinden, je hebt een goed gevoel voor verhoudingen en je draagt graag bij aan de samenwerking en ontwikkeling binnen het communicatieteam. Je hebt een afgeronde opleiding HBO Communicatie of een andere vergelijkbare communicatieopleiding, de nodige werkervaring en je weet wat er vandaag de dag binnen jouw vakgebied speelt.

In ruil daarvoor bieden wij:

De aanstelling bij de KNAW is in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.790,- en maximaal € 4.402,-(schaal 10 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek.

De KNAW biedt verder aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Waarom werken bij het KNAW Humanities Cluster?

Het KNAW Humanities Cluster (HuC) is een samenwerkingsverband van drie instituten van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt. Het betreft het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. De grote rol van onderzoek met een digitale component binnen de drie instituten is mogelijk dankzij de samenwerking met de afdeling Digitale Infrastructuur in het HuC.
Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) doet geavanceerd onderzoek naar de geschiedenis van werk, werkenden en arbeidsverhoudingen op mondiale schaal en verzamelt daartoe gegevens (archieven, publicaties, onderzoeksdata), die ook ter beschikking worden gesteld aan andere onderzoekers.

Reactie

Je kunt je sollicitatie (brief met CV) voor 27 september 2021 sturen aan sollicitaties@bb.huc.knaw.nl, t.a.v. Mw. M. Lucassen, bij het onderwerp vermelden “Communicatieadviseur”. Informatie is verkrijgbaar bij Prof. dr. L.A.C.J. Lucassen, leo.lucassen@iisg.nl. Meer informatie over het IISG kun je vinden op www.iisg.nl en meer informatie over het HuC kun je vinden op https://huc.knaw.nl/.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 11 tot en met 15 oktober 2021.

Wij streven naar een diverse en inclusieve werkomgeving voor het gehele personeelsbestand (ongeacht leeftijd, geslacht, seksualiteit, huidskleur, religie, culturele achtergrond). Om een gebalanceerde samenstelling van ons personeelsbestand verder te vergroten, wordt met deze aspecten rekening gehouden bij de selectie.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Download vacancy