Projectsecretaris ter ondersteuning van de onderzoeksgroep NL-Lab

Projectsecretaris ter ondersteuning van de onderzoeksgroep NL-Lab

Vacature

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.

Het KNAW Humanities Cluster omvat het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en het Meertens Instituut. Zij delen één bedrijfsbureau, dat de bedrijfsvoering van het KNAW Humanities Cluster als geheel en van de drie afzonderlijke instituten verzorgt en ondersteunt. Daarnaast delen zij ook een afdeling Digitale Infrastructuur.

NL-Lab
Voor de onderzoeksgroep NL-Lab zijn we op zoek naar een projectsecretaris. NL-Lab is een nieuwe onderzoeksgroep binnen het KNAW Humanities Cluster, opgericht in 2019. NL-Lab ontwikkelt onderzoek naar Nederlandse cultuur en identiteit door onderzoekers uit verschillende domeinen samen te brengen in projecten en evenementen en in gezamenlijke publicaties. NL-Lab stuurt verschillende onderzoeksprojecten aan waarin naast wetenschappers ook erfgoedinstanties, creatieve partners en bedrijven zijn betrokken. Zie voor meer info: nl-lab.net.

Functieomschrijving
NL-Lab, een nieuwe onderzoeksgroep van het KNAW Humanities Cluster, ontwikkelt onderzoek naar Nederlandse cultuur en identiteit. De projectsecretaris wordt de spin in het web van deze organisatie. De projectsecretaris ondersteunt de kwartiermaker in administratieve taken, zorgt voor de communicatie en de coördinatie van evenementen, en ondersteunt bij de organisatie en uitvoering van lopende onderzoeksprojecten. U werkt nauw samen met de kwartiermaker van NL-Lab en het NL-Lab kernteam, maar hebt ook regelmatig overleg met onderzoekers en partners in het netwerk. De projectsecretaris maakt onderdeel uit van een team van onderzoekers en onderhoudt veel contacten binnen en buiten het KNAW Humanities Cluster. Belangrijke onderdelen van de functie zijn de voorbereiding, verslaglegging en follow-up van bijeenkomsten, bijhouden van de agenda en correspondentie, en meewerken aan onderzoeksactiviteiten.

Taken

 • het organisatorisch en inhoudelijk voorbereiden van bijeenkomsten;
 • het maken van rapportages en/of besluitenlijsten van bijeenkomsten;
 • het verzorgen van correspondentie en agendabeheer voor de kwartiermaker;
 • actieve ondersteunende rol bij besluitvorming en beleid;
 • interne en externe communicatie, waaronder het onderhouden van projectwebsites en social media accounts;
 • het verlenen van onderzoeksondersteuning, zoals materiaal verzamelen en het beheren van data.

Functie-eisen

We vragen:

 • een aantoonbaar academisch niveau (afgeronde (research)masteropleiding);
 • het daarbij behorende analytische vermogen;
 • een werkwijze en instelling die past bij een innovatieve en creatieve wetenschappelijke organisatie waar interdisciplinaire samenwerking een belangrijk uitgangspunt is;
 • organisatorisch talent en ervaring;
 • een enthousiaste, dynamische en initiatiefrijke persoonlijkheid, die goed met mensen kan omgaan;
 • het vermogen om vlot goede teksten te kunnen schrijven in het Nederlands en Engels;
 • een bovengemiddelde handigheid met computers, webservices en software (met name Word, WordPress, Excel);
 • affiniteit met geesteswetenschappelijk onderzoek en cultureel erfgoed;
 • relevante werkervaring.

Arbeidsvoorwaarden
De aanstelling bij de KNAW Humanities Cluster betreft een tijdelijk dienstverband voor twee jaar voor 0,6fte (proeftijd twee maanden) en 0,4fte in het derde jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.920,- en maximaal € 4.012,- (schaal 9 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantieuitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen. Aanstelling kan starten vanaf 1 februari 2021 (in overleg).

Solliciteren
Reageer hier voor 8 januari 2021: solliciteren.

Download vacancy